[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: almont2001, marc_a, Marcus  
Forum » LGBT Themed Movies » LGBT Movies online with Greek Subtitles » Latter Days (2003) (Greek, Spanish OR Bulgarian Subs)
Latter Days (2003)
MarcusDate: Wednesday, 2017-11-08, 5:11 PM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1607
Reputation: 7
Status: Offline








A promiscuous gay party animal falls for a young Mormon missionary, leading to crisis, cliché, and catastrophe.

Latter Days was written and directed by C. Jay Cox after the success of his previous screenplay, Sweet Home Alabama, gave him the financial resources and critical credit to write a more personal love story. Cox based both characters – Christian and Aaron – on himself. He was raised as a Mormon and served a mission before coming out as gay, and had wondered what the two halves of himself would have said to each other if they had ever met.

Το “Latter Days” είναι μια ταινία που ξαφνιάζει όταν την πρωτοβλέπεις στο κινηματογραφικό πανί, πρώτον λόγω του ημιερασιτεχνικού τρόπου του γυρίσματός της και δεύτερον λόγω του τολμηρού θέματος και περιεχομένου της. Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού μορμόνου, ο οποίος μετακομίζει απέναντι από έναν ομοφυλόφιλο και σταδιακά, ανάμεσά τους, αναπτύσσεται μία έντονη ερωτική επιθυμία που σταδιακά μετατρέπεται σε αληθινό έρωτα. Οι δύο νέοι προσπαθούν να καταλάβουν ο ένας τις ιδιαιτερότητες της κοινωνικής και σεξουαλικής μερίδας στην οποία ανήκει ο καθένας, αντιμετωπίζοντας τις αντιδράσεις της συντηρητικής κοινότητας των μορμόνων, με τους πολύ αυστηρούς ηθικούς κανόνες, κυρίως σε ότι αφορά την σεξουαλική ζωή των μελών της.

Παρά την φανερή πρωτοτυπία και τολμηρότητα της, για ταινία που κυκλοφορεί ευρέως στις αίθουσες και όχι μόνο σε περιορισμένες προβολές σε καθορισμένα κλαμπ και λέσχες, η ταινία, δυστυχώς, αδυνατεί να εξισορροπήσει ανάμεσα σε ένα πολύ κακό πρώτο μέρος και ένα πολύ καλό δεύτερο. Το πρώτο μέρος της ταινίας, που αφορά την εισαγωγή των χαρακτήρων και την αρχή των σχέσεων μεταξύ τους, παρουσιάζει αρκετές ανιαρές καταστάσεις, αδύναμη παρουσίαση των ηρώων, τραγελαφικά σημεία, συμβατική σκηνοθεσία και διαλόγους, καθώς και μερικές απόλυτες στάσεις σε ότι αφορά τους μορμόνους και τους ομοφυλοφίλους, καθώς και κακές υποκριτικές στιγμές.

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος, όταν τα καταπιεσμένα πνεύματα των δύο πρωταγωνιστών (Steve Sandvoss, Wes Ramsey) απελευθερώνονται, τότε είναι που η ταινία παίρνει πραγματικά εμπρός και με σοκαριστικές σκηνές (είτε όμορφες, είτε άσχημες), εντυπωσιακούς μονολόγους και διαλόγους και δύο πρωταγωνιστές, που τότε αρχίζουν να μπαίνουν στους ρόλους τους. Κάλλιο αργά…

Στο σύνολό της ταινίας, ο C.J. Cox καταφέρνει να δώσει μια πολύπλευρη άποψη του θέματος της ομοφυλοφιλίας, που δεν μιλάει μόνο σε όσους την ασπάζονται, αλλά και σε αυτούς που προσπαθούν να στρέψουν το βλέμμα μακριά της ή και να την καταπολεμήσουν.


With Greek OR Bulgarian Subtitles Here

With Spanish Subtitles Here
 
yianangDate: Friday, 2017-11-10, 12:37 PM | Message # 2
Lieutenant general
Group: VIP
Messages: 669
Reputation: 2
Status: Offline
This is sweet!  smile
 
Forum » LGBT Themed Movies » LGBT Movies online with Greek Subtitles » Latter Days (2003) (Greek, Spanish OR Bulgarian Subs)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Website Builder Templates. uCoz. Copyright MyCorp © 2024 Gay Culture