[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Marcus, marc_a, almont2001  
Forum » LGBT Themed Movies » Movies with Greek Subtitles - Ταινιες με Ελληνικούς Υπότιτλους » 5 x 2 (2004) ((srt.) subs & Stream)
5 x 2 (2004)
MarcusDate: Thursday, 2015-09-10, 0:48 AM | Message # 1
Generalissimo
Group: Administrators
Messages: 1607
Reputation: 7
Status: Offline
The end and beginning of the love of the French couple Marion and Gilles is disclosed backwards through five moments in their lives: 1st moment: They divorce and have one last brutal intercourse without love. 2nd moment: With their relationship shaken, they have a dinner party with Gilles's gay brother Christophe and his younger mate, when an infidelity is disclosed at the dinner table. 3rd moment: The troubled pregnancy of Marion and the delivery of their premature son Nicolas, with the total absence of Gilles. 4th moment: Their wedding, when Marion commits adultery with an unknown guest of the hotel. 5th moment: When they meet each other in an Italian resort and begin their relationship.

Η ταινία παρουσιάζει πέντε στάδια ενός ερωτευμένου ζευγαριού από το τέλος προς την αρχή: Το διαζύγιο, ένα δείπνο με φίλους, τη γέννηση του παιδιού τους, την ημέρα του γάμου τους και την πρώτη τους συνάντηση. Το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης και της αδυναμίας των φύλων να ταυτιστούν συναισθηματικά, απασχολούσαν πάντα το σκηνοθέτη Francois Ozon.
Ο τελευταίος μεγάλος του γαλλικού σινεμά όπως τα ξέραμε, στην πιο ώριμη σκηνοθετική του στιγμή, μέσα από μια εκ των ελάχιστων straight ταινιών της καριέρας του, ακροβατεί ανάμεσα στο εμφανές και το κεκαλειμένο.
Ανάμεσα στο προφανές και το μυστηριακά δομημένο. Το Πέντε Φορές το δύο μπολιασμένο με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, περίτεχνα διασκορπισμένα και καλά κρυμμένα, τμήμα του κινηματογραφικού σύμπαντος ενός σκηνοθέτη που ψάχνει να βρει πάντα τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι ποτέ δεν ζουν ευτυχισμένοι αποτελεί κατά μία έννοια φόρο τιμής σε εκείνους που ζουν όχι μόνο αντιλαμβανόμενοι τη διαφορετικότητά τους, αλλά και δεχόμενοι αυτή, απαλλαγμένοι από συντηρητισμούς, μικροαστικές αντιλήψεις και φόβους που δημιουργεί η σημερινή κοινωνική δομή.
Στο κατά Ozon «ευαγγέλιο» πέντε είναι τα στάδια των ανθρωπίνων σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ δύο ετεροφυλόφιλων (;) ατόμων και δύο οι βασικότεροι λόγοι της μοιραίας κατάληξης αυτών, η οποία επέρχεται μόνο μέσα από τη συναισθηματική σύγκρουση και ρήξη. Άντρας και γυναίκα, συνιστώσες δυνάμεις μιας αρχικά πετυχημένης συναισθηματικής μίξης, ενός ενιαίου κόσμου με κοινά βιώματα, αμφότεροι συμβάλουν στην ισοπέδωση αυτών, την ψυχική κατρακύλα και τη συναισθηματική απομόνωση. Επιλέγοντας μια αριστοτεχνικά δομημένη αντίστροφη κινηματογραφική ροή, αναλύει (μονόπλευρα;) με ακρίβεια τα πέντε αυτά στάδια, καταδύοντας ταυτόχρονα στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής και κατατάσσει τους θεατές σε κατηγορίες, προσδιοριζόμενες από τη στάση που αυτοί λαμβάνουν έναντι των προσώπων και το βαθμό επιείκειας και οίκτου που δείχνουν γι’ αυτά.
Ο Ozon αφήνει να φανεί με ευκολία και για το ευρύτερο κοινό, ότι το βασικότερο μερίδιο ευθύνης για την επερχόμενη ρήξη κατέχει η Marion (Valeria Bruni Tedeschi). Καλύπτει τον Gilles (Stephane Freiss) με ένα συναισθηματικό πέπλο μυστηρίου, λόγο για τον οποίο, μαζί και με τις συναισθηματικές μεταπτώσεις αυτού, καθίσταται υπαίτιος των γεγονότων, αλλά εν τέλει υπονοεί ή απλά δηλώνει εμμέσως ότι η αδυναμία αυτού να προσδιορίσει τη σεξουαλική του ταυτότητα και η προσπάθεια που καταβάλει να αποκρύψει της όποιες επιθυμίες του μα και την πραγματική σεξουαλική του φύση, τον οδηγούν στον συναισθηματικό και ηθικό πάτο συμπαρασύροντας εκεί και την ίδια τη Marion.

 Available to users only

Online Without Subtitles (you can add your own in any language clicking the CC) Here

Online με Ελληνικούς Υπότιτλους ΕΔΩ:
 
Forum » LGBT Themed Movies » Movies with Greek Subtitles - Ταινιες με Ελληνικούς Υπότιτλους » 5 x 2 (2004) ((srt.) subs & Stream)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Website Builder Templates. uCoz. Copyright MyCorp © 2024 Gay Culture